Trainingen

In Perspectief verzorgt diverse trainingen waaronder Leven met aandacht, Bediening van het zegenen en andere psycho-pastorale trainingen.

Leven met aandacht

Training ‘Leven met aandacht’, ook wel Christfulness genoemd. Dit is een Bijbels verantwoorde variant op mindfulness, dat wetenschappelijk zijn effectiviteit bewezen heeft bij o.a. depressieve klachten, piekeren, paniekgevoelens, pijnklachten, verslavingen, verwerkingsproblemen, dwangklachten etc. Wat willen we bereiken?

Bewustwording van patronen en beter leren omgaan met stress, depressieve en andere nare gevoelens. Groei in ontspannen, bewust en alert leven vanuit het heden en leren aandacht te geven aan wat gaande is in ons. Verder het bewustwordingsproces bevorderen door aandacht en andere oefeningen. Christelijke meditatie en stilstaan bij de Here en jezelf.

Als je deze training gevolgd hebt, ben je in principe in staat om in toenemende mate bewust in het hier en nu te leven. Zo ben je in staat om gewoontepatronen te herkennen en met de handvatten die je meekrijgt die ten goede te beïnvloeden zonder voortdurend te hoeven blijven oordelen over jezelf als er iets niet goed gaat. Je leert om in contact met jezelf te komen, om vervolgens beter in contact met God te kunnen komen. Je bent in toenemende mate bewust van je emoties, die je helpen om te herkennen wat er in je gaande is en je hebt dan geleerd hoe daarmee om te gaan. Ook ben je bewuster van wat er in je lichaam omgaat, zodat je lichaam een bondgenoot wordt op weg naar het veranderingsproces dat je voor ogen hebt. Je kunt je ademhaling inzetten om tot rust te komen en leert de rust aan de relatie met God te koppelen. CFN helpt je om in de rust te komen en je op God te richten. Je krijgt handvatten mee om in plaats van maar voort te jagen stiltemomenten in je leven in te bouwen, die je dichter bij God brengen en verwijderd van de stress.

Contra-indicatie om aan deze training deel te nemen: als je last hebt van hypochondrie of midden in een depressie zit.

Bekijk hier de flyer

Hoog gevoeligheid training (HSP)

Neem jij ‘alles’ waar...

en

Voel jij ‘alles’ aan...

- En voel je je hierdoor regelmatig overprikkeld of overspoeld, gestrest, onzeker, leeg, leeggezogen, onbegrepen, zó anders?
- Heb je op het werk en/of in privé het gevoel dat het je teveel wordt en ligt er een burn-out op de loer?

Wil jij leren:
- Vanuit de kracht van je hooggevoeligheid te leven;
- Waarnemingen te beperken;
- Gezonde grenzen te hanteren tussen jouw gevoel en het gevoel van de ander;
- Chronische stress af te bouwen?

Kom dan ook naar de training. Er is /zijn nog een of twee plekjes vrij. De training komt niet uit de lucht vallen. Ik heb mij er theoretisch en praktisch goed in verdiept, omdat ongeveer een op de vijf mensen, en in mijn praktijk gemiddeld nog meer, soortgelijke klachten vertonen. Bijvoorbeeld overstrest & vermoeid zijn. Dat gaat helaas niet over na een goede nachtrust. Een andere is verhoogde gevoeligheid voor burn-out. Er blijkt iets anders nodig te zijn dan (nacht)rust.

Deze klachten kunnen grote invloed op de prestaties op het werk hebben. Hooggevoelige mensen voelen zich vaak meer dan gemiddeld verantwoordelijk, nemen anders waar. Dat laatste maakt dat ze zich minder goed begrepen voelen en ze door reacties van hun omgeving gaan twijfelen aan hun eigen waarnemingen. Dat maakt hen helaas onzeker.

Ook ben ik eerder uitgenodigd een workshop over HSP en werk te geven, wat ik ook gedaan heb. Gaandeweg heb ik vele cliënten kunnen helpen met inzichten en oefeningen om te leren omgaan met de nadelige aspecten van HSP. Daardoor konden ze in toenemende mate in hun kracht komen te staan, die gemiddeld genomen groter is dan van gemiddelde mensen. Het verbaast dan niet dat velen zich nogal enthousiast hierover uitten. Enkelen hebben mij gevraagd of ik niet een HSP-training zou kunnen geven.. Bij deze dan is die training er, die ik geef tezamen met een collega, waarmee ik in 2018 o.a. een communicatietraining gaf, Simone van As.

Bekijk hier de flyer

Bediening van het zegenen

Deze training is specifiek gericht voor toerusting van:

  • Ouders van kinderen
  • Mensen die willen groeien in een ontspannen, genadevol leven
  • Pastorale teams

De training bestaat uit 5 dagen. Het is inclusief een map materialen, waarin de training bijbels wordt onderbouwd.

Basiscursus Zegened Helpen

Je kunt je ook aanmelden voor de Basiscursus Zegenend Helpen. Voor meer informatie over deze cursus, waarvan ik een van de docenten ben, klik s.v.p. op de volgende link https://www.zegenendhelpen.nl/cursussen

Opgaveformulier

Vul onderstaand formulier in als u deel wilt nemen aan, of interesse hebt in een van onze cursussen of trainingen.

Gegevens

Geboortedatum:

Training / cursus


Interesse:

Versturen

Mocht u binnen drie dagen niets vernomen hebben, neem dan telefonisch contact op.